фото УНІАН

Підприємці Тернопільщині зможуть отримати кредити від польського  ПАТ «Банк Охорони Середовища»  на вигідних умовах. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції голова ТОДА Степан Барна, з керівництвом банку досягнуто домовленостей про те, що підприємці області, які будуть залучені до спільних польсько-українських товариств, зможуть отримувати кредити в рази дешевші, ніж в Україні.

«Мова орієнтовно про 3%. Це не 12%, як у нас. Наразі Тернопільщина – єдина область в Україні, яка досягла такої домовленості з БОС. Це свідчить про створення належного ділового клімату. Водночас дана домовленість є стимулом як для польського, так і місцевого бізнесу щодо реалізації успішних проектів», – сказав Барна.

За словами заступника голови ТОДА Олега Валова, БОС визначив для себе головним пріоритетом кредитування комерційних і соціальних проектів в Україні.

Відео дня

«На 2018 рік на ці цілі банк закладає 12 млрд злотих. Тернопільщина – наразі єдина і в будь-якому разі перша в черзі на ці кошти. Ми пропонуємо корпоративним клієнтам банку проекти в сільському господарстві та промисловості. Наразі польська сторона визначається з цікавими для них напрямками, після чого перейдемо до конкретних проектів», – повідомив Валов.