Гройсман розкрив деталі майбутньої реформи / фото УНІАН

Уряд готує законопроект, який надасть в підпорядкування землі за межами населених пунктів об’єднаним територіальним громадам.

Як передає кореспондент УНІАН. Про це цьогодні під час форуму «Децентралізація – основа формування ефективної системи управління та місцевого розвитку» заявив прем`єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Ми підготуємо дуже короткий закон, щоб надати право керування та володіння землями за межами населених пунктів об`єднаним територіальним громадам. Короткий закон на кілька статей. Не навішувати на нього купу усіляких інших проблем. Нам потрібно буде зробити все, щоб його прийняти», – сказав Гройсман.

Відео дня

Читайте такожКабмін виділив кошти для купівлі ангіографа для однієї з тернопільських лікарень

Він висловив переконання, що такий закон дасть можливість громад працювати ще більш ефективно.

Водночас він повідомив, що також планується передати на затвердження парламентом законопроект, який передбачатиме і відповідальність голів ОТГ.

«Бо певні функції контролю з державних органів контролю пішли, а нічого нового не прийшло. Мали бути префекти, які будуть наділені функціями контрою. Мінрегіонбуд вже має законопроект, його обговорювали на засіданні уряду. Але в Асоціації міст України попросили час, щоб його досконало вивчити», – зазначив Гройсман.