Мета програми

Тернопільська область увійшла у п’ятірку лідерів з оформлення «теплих кредитів». Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час засідання колегії облдержадміністрації повідомив голова ТОДА Степан Барна, додавши, що має намір звернутися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо виділення додаткового фінансування на реалізацію даної програми.

«Я вітаю ці кроки, які ми зробили в питаннях видачі «теплих кредитів». Враховуючи останні показники, маємо позитивну динаміку. На жаль, гроші, виділені на цю програму, вже закінчуються, але я буду звертатися до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо можливості виділення додаткових коштів. У реалізації цієї програми маємо бути лідерами», – сказав Барна.

За інформацією управління житлово-комунального господарства ОДА, у 2017 році в області було видано більше півтори тисячі «теплих кредитів» на суму понад 33 млн грн.

Відео дня

Читайте такожНа Тернопільщину за рік залучили 118 мільйонів гривень "Теплих кредитів"

Сумарно за три роки дії програми було оформлено 8 834 кредити на суму 154 млн грн. За даними  показниками за 2016 рік Тернопільщина посідає 4 місце.

Барна додав, що з монетизацією субсидій зекономлені кошти жителі області зможуть теж скеровувати на заходи з енергозбереження.

«На Тернопільщині більше половини домогосподарств оформили субсидії. Утім, наступним етапом у цьому процесі має бути монетизація субсидій, що, очікуємо, дасть нам конкретний результат. Кожна родина сама має ефективно розпоряджатися грошима, які отримує. Відповідно зекономлені кошти можна буде вкласти в покращення житлових умов, в утеплення та енегроефективні заходи, на які в умовах сьогодення також робимо великий акцент. Одним із таких інструментів якраз і є «теплі кредити», – зазначив голова ТОДА.

Довідка УНІАН. Урядова програма «Теплі кредити» була розроблена з метою зменшення споживання енергоносіїв. Донедавна «теплі кредити» можна було оформити в «Державному ощадному банку України» та «Укргазбанку». Тепер таку послугу надає ще й «ПриватБанк».