фото: прес-служба ТОДА

У Тернополі заклали символічну капсулу під будівництво нового адмінкорпусу зонального відділу військової служби правопорядку.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, капсулу заклали під час урочистостей з нагоди відзначення 15-ої річниці з Дня створення Військової служби правопорядку у Збройних Силах України на території 44-ої артбригади.

Священнослужителі освятили місце під будівництво.

Відео дня
фото: прес-служба ТОДА

«Ми поставили перед собою мету не лише відновити військові частини, а й забезпечити у них правопорядок. Це завдання виконує військова служба правопорядку Збройних Сил України, зональне відділення якого сформоване саме у Тернопільській області. Хочу подякувати усьому особовому складу, який практично весь пройшов зону АТО. Моє знайомство з цими хлопцями відбулося ще у 2015 році під час будівництва фортифікаційних споруд у Попасній та Золотому. Я бачив, наскільки важкі завдання доводиться виконувати їм», – сказав під час урочистостей голова ТОДА Степан Барна.

Він зауважив, що службовці відділення не лише вирішують питання щодо забезпечення порядку серед військовослужбовців, а й боряться з диверсійними групами, забезпечують супровід військового транспорту, конвоювання та охорону затриманих за вчинення правопорушень військовослужбовців до передачі їх органам досудового розслідування, безпеку дорожнього руху та супровід військових колон.

фото: прес-служба ТОДА

Під час урочистостей очільник області принагідно вручив військовослужбовцям нагороди за відмінне виконання службових обов’язків, самовідданість, професіоналізм та бездоганну військову дисципліну.