Степан Барна / Фото oda.te.gov.ua

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, про це йшла мова під час зустрічі Барни з Надзвичайним та Повноважним послом Естонії в Україні Гертом Антсу.

Читайте такожТернопільська обласна дитяча лікарня отримала обладнання, придбане у рамках акції "Серце до серця – 2016"

«Естонія має унікальний досвід у підготовці загонів територіальної оборони і ми готові його перейняти. Наразі ми запозичуємо методологію у галузі теорії – користуючись посібниками, довідниками, матеріалами з Інтернет-мережі. І це є дуже корисним для членів загонів територіальної оборони, які ми вже сформували на території Тернопільської області. Водночас ми були б раді, якби Естонія допомогла нам у цьому процесі більш практично – консультаціями експертів», – сказав Барна.

Відео дня

Він зазначив, що влада області зацікавлена, аби естонські експерти поділилися своїм досвідом, особливо практичними навиками.

«Також будемо вдячні за надання можливості нашим керівникам загонів територіальної оборони пройти стажування в Естонії у питаннях військової підготовки», – додав Барна.

Як зауважили в ТОДА, Тернопільська область перша та єдина на західній Україні розпочала інструкторсько-методичні навчання для загонів територіальної оборони в рамках «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня». Відповідні вишколи уже пройшли представники: Зборівського, Козівського, Кременецького, Шумського, Збаразького, Лановецького, Тернопільського районів та два загони міста Тернопіль.