Фото vk.com

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, учора співробітники слідчого управління тернопільської поліції спільно з працівниками управління СБУ провели ряд обшуків у Києві та Тернополі.

Зі слів старшого слідчого в особливо важливих справах СУ ГУНП в області Андрія Зубка, в причетності до діяльності фінансової піраміди «Хелікс Кепітал» звинувачують ще 6 осіб. Серед них – активні учасники та один з лідерів. Саме в їх помешканнях й здійснювалося санкціоновані обшуки.

Читайте такожУчасникам фінансової піраміди "Хелікс" завдали 37 мільйонів гривень збитків

Відео дня

Правоохоронці вилучили документи, що стосуються незаконної діяльності «Хелікс Кепітал», десятки банківських карток, кілька тисяч доларів, золоті злитки, мобільні телефони та інше.

Загалом в поліцію вже надійшло понад 500 заяв від жителів не лише України, а й з-за кодону, котрі вклали кошти у фінансову структуру «Хелікс Кепітал» і були обдурені. Сума збитків становить понад 40 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня 2016 року на Тернопільщині затримали трьох організаторів фінансової піраміди «Хелікс».

Читайте такожСуд залишив під вартою керівника "Хелікса", якого звинувачують в організації фінансової піраміди

Один з них – з Хмельницького, ще двоє – з Тернополя. Суд одразу після затримання обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під варту та визначив розмір застави: 5 млн грн для директора, 2,5 млн та 1 млн –для співорганізаторів.

Встановлено, що шахраї обіцяли величезні прибутки через інвестування вкладів у групу іноземних інвестиційних компаній. Насправді ж товариство не отримало статусу фінансової установи, а тому не мало права здійснювати інвестиційну діяльність на території України. Кошти, отримані обманним шляхом, привласнювались керівниками товариства.

Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ст.4 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Усі троє підозрюваних після внесення застави у 8,5 млн грн сьогодні перебувають на волі

У ході слідчо-оперативних дій були проведені обшуки у трьох головних фігурантів справи. Арештовано 30 банківських рахунків, 12 автомобілів загальною вартістю понад 1 млн американських доларів, сім елітних квартир у Тернополі та столиці, будинок в Києві, а також цінні речі на майже 500 тис. грн.