2016 року надано щомісячну допомогу 35 сім’ям загиблих в Афганістані на загальну суму 85 тис. грн / z-pravda.com.ua

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, про це під час зустрічі з воїнами-інтернаціоналістами повідомив голова ТОДА Степан Барна.

«У 2016 році для здійснення статутних завдань Тернопільській обласній організації української спілки ветеранів Афганістану надано фінансову підтримку у розмірі 32 тис. грн. Цьогоріч цю суму збільшено до ц0 тис. Крім того, пріоритетним завданням для нас залишається підтримка родин загиблих учасників бойових дій в Афганістані. Зокрема, протягом 2016 року надано щомісячну допомогу 35 сім’ям загиблих в Афганістані на загальну суму 85 тис. грн», – зазначив Барна.

Читайте такожНа Тернопільщині дві школи отримали нові комп’ютери

Відео дня

Крім того, згідно з розпорядженням голови ОДА, надано нецільову матеріальну допомогу 30 особам за особистий внесок у розвиток ветеранського руху і з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Як зазначив голова обласної організації УСВА Сергій Лісовий, в області проживає понад 2,2 тис.  учасників бойових дій та інвалідів, які брали участь в боях на території інших держав. 69 афганців Тернопільської області брали участь в АТО, 6 осіб досі воюють на сході України.