В Тернополі в обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку пам’яті Блаженнішого Мефодія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облради, виставка організована з нагодироковин митрополита.

В експозиції – ікони, особисті  речі митрополита, світлини, документи, які свідчать про важливу роль Мефодія в становленні Автокефалії.

Відео дня

Участь у відкритті виставки взяли представники духовенства, близькі спочилого митрополита представники місцевої влади.  

«Відхід Блаженнішого Мефодія – значна втрата  для Тернопільщини, вірним сином якої, як і всієї України, був спочилий митрополит. У пам’ять про Блаженнішого Мефодія ми маємо докласти усіх зусиль, щоб виконати Заклик спочилого в Бозі Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Мстислава: «Станьмо відверто за свою українську рідну Церкву. І тільки тоді усміхнеться наша Матір, коли щезне розмежування, зникне ворожнеча між братами-українцями, коли всі її діти стануть під опіку єдиної рідної української незалежної Церкви», – сказав під час відкриття виставки заступник голови облради Леонід Крупа. 

Довідка УНІАН. Митрополит Київський і всієї України Мефодій (в миру Валерій Андрійович Кудряков) народився 11 березня 1949 в Копиченцях Тернопільської області.

Помер 24 лютого 2015, похований на території митрополичого собору Різдва Христового в Тернополі.