exzk.ru

У Тернополі відкрили провадження одразу за чотирма статтями Кримінального кодексу України щодо юнака, який травмував і пограбував перехожого, а згодом у відділку вдарив поліцейського.

Як повідомив УНІАН начальник Тернопільського відділу поліції Степан Савка, до чергової частини в обідню пору надійшло повідомлення від тернополянина, що неподалік бару «День і ніч» на вул. Карпенка бійка.

Група швидкого реагування оперативно прибула на місце конфлікту, де за підозрою у вчиненні пограбування та нанесення тілесних ушкоджень затримала двох  тернополян.

Відео дня

Читайте такожМайже половина українців вважає справу Корбана політичним переслідуванням – опитування

Виявилося, що один з них –  неповнолітній, другому саме виповнилося 18 років. Його день народження і відмічали юнаки.

За даними очевидців, вийшовши на вулицю нетверезі хлопці напали на перехожого. Один ударом в обличчя звалив потерпілого з ніг і почав бити, другий вихопив з кишені жертви гаманець та телефон і почав тікати, однак очевидці бійки йому завадили.

У 29-річного потерпілого лікарі після госпіталізації діагностували струс головного мозку, закриту черепно-мозкову травму та перелом нижньої щелепи.

Читайте такожРосійський суд дозволив викликати як свідка слідчого, що фабрикував справу Савченко - адвокат

Затриманих доправили до відділу поліції. Там один із  хлопців, чинячи опір правоохоронцям, ногою вдарив в обличчя одного з поліцейських.

За даним фактом відкрито кримінальні провадження за ст. 122 ч.1 - умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, ст. 186 ч.2 - грабіж, поєднаний з насильством, ст. 342 - опір працівникові правоохоронного органу та ст.  345- погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу ККУ.

Одного з нападників затримано згідно статті 208 КПК. Проводиться досудове розслідування.

Встановлено, що обидвоє затриманих уже були неодноразово судимі.