На Тернопільщині - епідемія грипу / Фото УНІАН

На Тернопільщині епідпоріг із захворюваності на грип та ГРВІ перевищено у 3,1 рази.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, такі дані сьогодні озвучив в.о. начальника Головного управління Держсанепідслужби у Тернопільській області Євген Безрукий під час відеонаради з головами районних державних адміністрації, яку провів голова облдержадміністрації Степан Барна.

Читайте такожУ Тернополі слідом за іншими містами оголосили карантин у школах

Відео дня

За даними Безрукого, епідситуація із захворюваності на грип та ГРВІ в області залишається неблагополучною.

«Показник захворюваності перевищив епідпоріг на всій території Тернопільської області. З початку цього року 11 875 чоловік захворіло на грип. 2 332 осіб захворіли за останній тиждень. З них 749 чоловік госпіталізовано, 327 з них – діти», – сказав в.о. начальника ГУ Держсанепідслужби.

При цьому додав, що припинення навчання у школах дало позитивний результат, захворюваність серед дітей не зростає.

«Держсанепідслужба рекомендує органам місцевого самоврядування хоча б до середини тижня не відновлювати навчальний процес у закладах освіти», - наголосив Безрукий.

За даними обласної Держсанепідслужби, станом на 1 лютого на Тернопільщині зареєстровано 31 випадок пандемічного грипу H1N1, один із хворих з таким діагнозом помер.

Читайте такожВ Україні на грип та ГРВІ перехворіли майже 8% населення - СЕС

Як повідомляв УНІАН, через різкий ріст захворюваності на грип та ГРВІ з 18 січня навчання в загальноосвітніх та початкових школах, гуртках, ліцеях та позашкільних установах Тернополя та області було припинене.

29 січня карантин продовжили на невизначений термін.