У лютому 2015 року Ерднієв здійснював збройне захоплення м. Дебальцевого  / sbu.gov.ua

Як повідомили УНІАН в секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області, встановлено, що житель Чортківського району Німгір Ерднієв у жовтні 2014 року добровільно вступив до незаконного воєнізованого формування терористів та обрав собі позивний «Німсон».

З того часу він діє у складі терористичної групи, беручи безпосередню участь у злочинах бойовиків. 

Слідчими СБУ встановлено, що зловмисник, перебуваючи на тимчасово окупованій території, брав участь у діяльності військових підрозділів терористичної організації «ДНР» під час бойових дій проти Збройних Сил України та підрозділів правоохоронних органів, які проводять антитерористичну операцію.

Відео дня

Читайте такожТерорист Гіркін заявив про масове дезертирство бойовиків "ДНР" під Авдіївкою - журналіст

Зокрема, у лютому 2015 року Ерднієв здійснював збройне захоплення м. Дебальцевого у складі 3-го мотострілкового батальйону «ДНР». У травні того ж року він брав участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ в районі Мар’їнки, а вже з вересня 2015 року засуджений утримував бойові позицій у с. Старомихайлівка Мар’їнського району Донецької області.

Вироком суду його визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та заочно засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.