Фото: Тернопольская ОГА

Як повідомляє кореспондент УНІАН, сьогодні на Театральному майдані міста транспортні засоби урочисто передали навчальним закладам.

«Автобуси придбано на умовах фінансування: 70% - державний бюджет та 30% - місцевий бюджет. Автобуси українського виробництва, вони будуть розподілені у села районів і об`єднаних територіальних громад. Загальна вартість автобусів – більше 50 млн. грн», -  розповіла начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома.

Читайте такожНа Тернопільщини чотири райони отримали шкільні автобуси замість тих, які свого часу було передано для потреб АТО

Відео дня

Загалом, на умовах співфінансування придбано 31 автобус. Ще 12 очікують у листопаді-грудні цього року. Це дозволить забезпечити транспортом 90% вчителів та учнів області.

Крім того, кожна об`єднана територіальна громада, яка має ресурси, може придбати додаткові автобуси для перевезення дітей на екскурсії, різні заходи тощо.

«В рамках стратегії децентралізації ми повинні не тільки дбати про якість навчання, а в першу чергу створення умов для цього. Насамперед, комфортного доїзду до місць навчання. Тому ми поставили за мету укомплектувати школи автобусами. Ми повертаємо 9 автобусів, які були відправлені у зону проведення АТО у 2014 році. Вони будуть профінансовані з державного бюджету – це майже 14 млн. грн. 4 з них ми вже передали, ще 5 очікуємо в першій декаді листопада», - сказав голова обласної державної адміністрації Степан Барна

Загалом, щоб стовідсотково забезпечити транспортом усі навчальна заклади області, потрібно ще 15 автобусів.