В Тернопільській ОДА відзвітувались щодо наповнення бюджету / Фото invtur.com.ua

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, досягнути таких показників вдалося зокрема і завдяки змінам у Бюджетному кодексі України, а також збільшенню заробітної плати громадян.

«За період з січня по серпень нинішнього року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 1,355 млрд грн власних доходів. Податку та збору на доходи фізичних осіб отримано 745,2 млн грн», — повідомив директор департаменту фінансів Тернопільської облдержадміністрації Степан Скибиляк.

Читайте такожНа Тернопільщині поліція розслідує причини масової загибелі риби поблизу одного із сіл

Відео дня

За його словами, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, надходження збільшилися на 259,5 млн грн (53,4%) за рахунок змін в Бюджетному кодексі України (введення ставки оподаткування – 18%). Крім того, завдяки збільшенню розміру мінімальної заробітної плати, досягнуто приросту на 124,2 млн грн.

За даними Скибиляка, річний план в області виконали 235 місцевих бюджетів. Ще 463 місцевих бюджетів перевиконали план наповнення загального фонду, понад план отримано 267,6 млн грн (95,5%).

Читайте такожТернопольським комунальникам заборгували 5 млн грн зарплати через збиткові тарифи та зниження рівня оплати від населення

«Якщо провести паралель з аналогічним періодом минулого року, то загальний фонд місцевих бюджетів зріс на 436,6 млн грн (47,6%)», – зазначив Скибиляк.

Він також додав, що план з надходжень від податку на майно перевиконано на 136,2% – в бюджет надійшло 180,1 млн грн.