Фото sj carey via Flickr.com

Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної прокуратури, встановлено, що 6 киян, маючи доступ до бази даних торгової фірми, телефонували громадянам, представляючись правоохоронцями і соціальними працівниками.

Читайте такожУ Тернополі пенсіонерка дала незнайомкам води і втратила понад 40 тисяч гривень

Шахраї запевняли абонентів, що мають дані про продаж йому неякісних медичних препаратів, тому треба переказати додаткові кошти за послуги з повернення грошей за підробки. Надалі вони обіцяли витрачені гроші разом з компенсацією за моральну шкоду повернути клієнту.

Відео дня

Першою із заявою про обман до правоохоронців звернулася тернополянка. Згодом було встановлено, що впродовж березня-серпня 2016 року 23 довірливих громадян зі всієї України перерахували зловмисникам понад 700 тисяч грн.

Читайте такожТелефонні шахраї видурили в 78-річної тернополянки 500 євро

24 серпня 2016 року усім підозрюваним повідомлено про підозру.

Сьогодні, 26 серпня 2016 року, прокуратура звернулась до суду із клопотанням про тримання їх під вартою. Одному з зловмисників суд вже обрав запобіжний захід - тримання під вартою із визначенням застави у сумі 80 тис. грн.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2, 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах).