REUTERS

Як повідомили УНІАН у секторі комунікації головного управління Національної поліції в Тернопільській області, мешканка Бережан зустріла аферистів вранці на вулиці.

Незнайомий чоловік та жінка вийшли з машини та стали розпитувати, як потрапити до місцевої лікарні. Жінка погодилася сісти в авто та показати дорогу до медичного закладу.

Читайте такожУ Тернополі пенсіонерка дала незнайомкам води і втратила понад 40 тисяч гривень

Відео дня

Дорогою до лікарні незнайомка розповіла, що її товариш потребує термінового оперування. Лікарі просять негайно оплатити операцію та купити дорогі медикаменти, проте чоловік з жінкою не встигли обміняти валюту. Відтак, запитали у пенсіонерки, чи не могла б вона поміняти долари на гривні. Старенька погодилася і запросила шахраїв додому.

Потерпіла винесла з дому усі заощадження та віддала їх аферистам. Шахраї хотіли обміняти більше, однак бабусі забракло грошей. Тож вони домовилися, що залишають усю валюту, а згодом повернуться за рештою. Аферисти віддали жінці сумку, з якої діставали гроші, та поспішили нібито до лікарні.

Жінка довго чекала повернення пари. Коли ж відкрила сумку, виявила там замість пачки грошей папір. Лише зверху лежало 50 доларів. Відтак, пенсіонерка звернулася до правоохоронців.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 190 ККУ– шахрайство.