Фото news.lent.az

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, із заявою учора в поліцію звернувся дідо дівчинки, який повідомив, що кошти, які збирали місяцями з допомогою волонтерів, вкрав шахрай.

Заявник розповів, що його онука, в якої виявили рак крові, перебувала на лікуванні у клініці "Охматдит" в Києві. Аби врятувати їй життя необхідно було 200 тис. євро.

Родина таких грошей не мала, тому звернулася до волонтерів та меценатів. Сюжети про хвору дівчинку транслювався на центральних телевізійних каналах.

Відео дня

Читайте такожУ Тернополі телефонні шахраї за день викрали в двох пенсіонерок коштів на 1,5 тисяч доларів

Нещодавно в клініку прийшов чоловік, представився учасником  київського волонтерського руху Олександром Оленюхом і заявив, що його організація готова допомогти. Мовляв, рідним потрібно зібрати лише 120-150 тис. євро, а решту оплатить його організація і забезпечить проведення операції в Італії.

Коли вдалося зібрати 120 тис. євро, чоловік приїхав у село Біла Тернопільського району, забрав дану суму і запевнив, що батьки можуть виїжджати в Італію, де все готово для проведення операції.

Читайте такожТернополянка віддала шахраям-"екстрасенсам" понад 16 тис. грн, аби відвернути "родинне прокляття"

Мама одразу ж вилетіла з донькою до Італії, але їх там ніхто не зустрів. В аеропорту дівчинці стало погано і її забрала до лікарні швидка. Проте грошей у родини на лікування уже немає.

Правоохоронці розшукують шахрая.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 190 ч. 4 ККУ (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).