Фото: Тернопільсько-Зборівська єпархія УГКЦ

Як повідомили УНІАН в прес-службі Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ, з відповідною проповіддю він звернувся до прочан на Міжнаціональній прощі в Зарваниці, на яку прийшло понад 25 тис. паломників. Участь у ній також взяли глава польського католицького Єпископату, Познанський Архієпископ і Митрополит Станіслав Ґондецкі, владика Вільгельм з Австрії, правлячий єпископ дієцезії Граца, та владика Леон Дубравський, єпископ Кам'янець-Подільської дієцезії.

Фото: Тернопільсько-Зборівська єпархія УГКЦ

«Ми разом хочемо вести наші народи дорогою примирення, бо це є та дорога, якою можуть і повинні іти християни Європи у ІІІ тисячолітті. Ми особливо молимося за цей тиждень у Польському Соймі, щоб політики якимись невластивими термінами не знищили ту справу польсько-українського примирення, яку наші Церкви вже століттями разом чинять і йдуть разом вперед», – сказав патріарх УГКЦ Святослав Шевчук.

Читайте такожПонад тисяча паломників вирушили колоною з Тернополя на Міжнаціональну прощу в Зарваницю

Відео дня
Фото: Тернопільсько-Зборівська єпархія УГКЦ

Станіслав Ґондецкі підкреслив на потребі думати про майбутнє і будувати його на позитивних засадах та взаєморозумінні.

«Ми – поляки і українці – є братами. Першочерговим у цьому братерстві є єдність віри, яку ми прийняли практично одночасно. Цього року ми святкували 1050-річницю хрещення Польщі, а ви нещодавно святкували 1025-річницю хрещення Русі. І це братство не стосується тільки минувшини, воно стосується теперішнього і майбуття», - наголосив Ґондецкі.

Фото: Тернопільсько-Зборівська єпархія УГКЦ

Шевчук у своє чергу також закликав прочан прислухатися «не до людського слова, яке вбиває, а Божого, яке дає життя».

Як повідомляв УНІАН, Міжнаціональна проща в Марійському центрі в Зарваниці на Тернопільщині тривала 16-17 липня.

Фото: Тернопільсько-Зборівська єпархія УГКЦ