Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, відповідну угоду учора підписали Тернопільський державний медуніверситет та компанія MEDline Sp.z.o.o.

Угодою передбачено, що у центрі  безплатно навчатимуть основам тактичної медицини (порятунок життя пораненого), наданню першої медичної допомоги та домедичної допомоги на полі бою.

Згідно з угодою, на базі медичного університету для навчання студентів створять симуляційний центр відповідно до сучасних вимог ЄС. А також центр Tactical Combat Casualty Care, що спеціалізуватиметься на симуляції надання першої домедичної допомоги на полі бою для мілітаризованих структур.

Відео дня

Читайте такожНа відпочинок до Польщі вирушили 45 дітей учасників АТО з Тернопільщини

«Мобілізовані юнаки, студенти, а також представники силових структур Тернопільщини зможуть проходити підготовку в осередку, аналогів якої по всій Україні лише одиниці», — зазначив регіональний менеджер проекту «Східна Європа» Володимир Грицина, який є одним з ініціаторів втілення проекту.

Також у рамках проекту навики надання першої домедичної допомоги зможе освоїти патрульна поліція Тернополя.

Читайте такожНа Тернопільщині районна лікарня отримала гуманітарну допомогу на 100 тисяч

Окрім цього, екіпажів патрульної поліції забезпечать відповідним обладнанням для надання першої допомоги через залучання коштів державних програм та Міністерства внутрішніх справ України.

У рамках підготовки до впровадження даного проекту нещодавно на базі навчального центру Червона калина» для представників силових структур Тернопілля протягом трьох днів відбулися навчання першої невідкладної допомоги. У практичних заняттях та конференції взяли участь підрозділи Національної поліції, Національної гвардії, 44 артилерійської бригади. Учасники заходу навчилися надавати першу невідкладну допомогу, дотримуючись стандарту НАТО.

Читайте такожНа Тернопільщині в оздоровчі табори відправили перших 210 дітей

За даними прес-служби ОДА, компанія MEDline Sp.z.o.o вже протягом 25 років постачає медичне обладнання у польські лікарні, медичні заклади, університети. А також обладнання для порятунку в пожежні служби, польську армію, прикордонну службу та поліцію.

В Україні компанія налагоджує співпрацю з Збройними силами України, Національною Гвардією, Військово-морськими силами, Службою безпеки України, Прикордонною службою, Національною поліцією та Укрспецзв’язком в частині проведення вишколів для військовослужбовців та медиків підрозділів цих служб, інформування щодо сучасних можливостей медичного забезпечення.