максимовска збаражский район тернопольская / panoramio.com/user/8262410

Як повідомив сьогодні під час відеонаради з головами районних державних адміністрацій начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Харченко, ці проекти складають лише 76% від суми субвенції з державного бюджету, передбаченої  місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Читайте такожНа Тернопільщині невідомі побили до смерті громадського активіста

«Досі не подали заявки дві об’єднані територіальні громади – Озернянська (Зборівський район) та Колиндянська (Чортківський район)», – повідомив Харченко.

Відео дня

Заявки слід було подати до 1 червня.

Під час наради голова ОДА Степан Барна наголосив, що за підготовку і подання проектів нестимуть особисту відповідальність керівники районів.

«Не буде проектів – не буде коштів. Я хочу, щоб це розумів кожен. Крім того, нам важлива не кількість, а якість проектів. Тому прошу на це звернути особливу увагу», – підкреслив Барна.

Як повідомляв УНІАН, цьогоріч Тернопільщина повинна отримати 41 млн грн  по програмі підтримки об’єднаних територіальних громад, за кількістю яких Тернопільщина є лідером в Україні.

Загалом в області створено 26 громад. Планувалося, що дані 141 млн грн буде спрямовано на покращення  інфраструктури 168 сіл.

Кошти скеровуватимуть на основі поданих проектів, які ще мають затвердити у Києві.