Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН в прес-службі міської ради, 3 лютого навчальний процес також буде відновлено в початкових школах Тернополя, гуртках, ліцеях та позашкільних установах.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді.

"Ситуація залишається складною. Проте, беручи до уваги, що сьогодні знизилися показники захворюваності, спеціальна комісія рекомендує розпочати навчання у школах", - сказав  заступник міського голови Леонід Бицюра.

Відео дня

За його даними, навчальні заклади будуть проводити детальний збір інформації щодо відсутніх під час навчального процесу дітей із зазначенням причини.

Медичні заклади та санепідстанція, у свою чергу, продовжать моніторити ситуацію щодо захворюваності у Тернополі, адже загалом ситуація залишається нестабільною.

У міськраді також повідомили, що відпрацьовувати тернопільські школярі за пропущені навчальні дні будуть п’ять днів весняних канікул, 6 та 20 лютого, 5 та 12 березня.

Решту навчального матеріалу, яку не вдасться відпрацювати у ці дні, буде надолужено  додатковими уроками та більшим обсягом матеріалу.

Як повідомляв УНІАН, через різкий ріст захворюваності на грип та ГРВІ з 18 січня навчання в загальноосвітніх та початкових школах, гуртках, ліцеях та позашкільних установах Тернополя було припинене.

Згодом карантин двічі продовжували на невизначений термін.