gurby.org.ua

Як повідомили УНІАН в  Тернопільському обласному осередку громадської організації "Молодіжний Націоналістичний Конгрес", цього року гра пройде 5-8 травня.

Традиційно вона відбувається у лісовому масиві площею 20 км² на місці найбільшого в історії бою УПА проти НКВС, що стався у 1944 році на межі Рівненської та Тернопільської областей.

Загалом участь у грі візьмуть 400 молодих людей з усієї України.

Відео дня

«Під час гри українці єднаються, усвідомлюючи себе частиною нації, загартовуются морально та фізично, часто виходячи за межі можливого. Як результат, учасники попередніх 13-ох ігор уже показали себе на Майдані, сформувавши відому 14-ту сотню Самооборони. Сьогодні учасники  «Гурб-Антонівців» — це волонтери мережі «Вільні Люди», яка діє по всій Україні та доставляє допомогу військовим на передову. Хлопці, які були на «Гурбах-Антонівцях», сьогодні захищають країну у лавах добровольчих батальйонів та ЗСУ», – зазначають в МНК.

Читайте такожУ центрі Тернополя відзняли патріотичне відео до річниці бою під Крутами

Організатори додають, що учасниками гри свого часу були народні депутати Володимир Парасюк та Олег Медуниця.

Цьогорічна гра присвячена пам’яті Романа Атаманюка, багаторічного учасника “Гурб-Антонівців”, котрий воював у складі 93-ї ОМБ і загинув у травні 2015 року під Донецьким аеропортом унаслідок мінометного обстрілу.

Довідка УНІАН. Гра «Гурби-Антонівці» проводиться з 2003 року Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» з метою пропаганди патріотизму, здорового способу життя, спорту та національної єдності.

Щороку гра відбувається у лісовому масиві біля урочища Гурби, на місці найбільшого бою УПА проти загонів НКВС безперервно протягом 60 годин.

У грі беруть участь 2 курені (команди) та загін диверсантів. Перемогу здобуває курінь, який зумів захопити прапор супротивника та здобути найбільшу кількість балів - «життів» суперника, якими є пов’язки на рукаві.